Društvo za kitajske veščine gibanja Taiji-Voda organizira 3-urno praktično delavnico 

 

UVOD V BORILNO VEŠČINO ZAVEDANJA I LIQ CHUAN

z Mladenom Dakićem, ILC inštruktorjem 1. stopnje in učencem 3. stopnje

 

LOKACIJA

Kranj, Slovenski trg 5, Prana joga center 

 

TERMIN

Nedelja, 19. november 2017, ob 16:00 - 19:00

 

PROGRAM

* struktura sistema I Liq Chuan

* metoda nevtralnosti

* kako pristopiti k treningu

* stopnje sproščenosti 

* postavitev telesa

* naravna mehanika gibanja

* vrtljive roke, krožno gibanje kolkov in lahka stopala 

* kvaliteta na točki kontakta

* borbene strategije

* primeri aplikacij, navezava na začetne figure Yang/Chen Taijiquan form

 

POTEK DELAVNICE

* I Liq Chuan ogrevalne vaje

* I Liq Chuan raztegovalne vaje (neigong)

* I Liq Chuan solo vaje na mestu in v prostoru

* I Liq Chuan vaje v dvoje

 

O I LIQ CHUANU

Je notranja borilna veščina zavedanja, katere glavna metoda je nevtralnost, osrediščenost. Ko si nevtralen, si prilagodljiv in pripravljen. Filozofijo črpa iz daoizma in zen budizma. Cilj vadbe zasleduje doseganje štirih nivojev: nevtralen um, nevtralno telo, nevtralen dotik, nevtralna pot. Veščina ne bazira na tehnikah, temveč na spoznavi in uporabi naravnih principov. Varuh in nosilec linije je veliki mojster Chin Fan Siong, znan kot Sam Chin. Živi v New Yorku, v Sloveniji je bil do sedaj 4x. Uradna spletna stran www.iliqchuan.com 

 

Klikni tukaj za ogled videa o I Liq Chuanu

 

UČITELJ

Mladen Dakić se z borilnimi veščinami ukvarja več kot 20 let.  Začel je z boksom, nato pa dvanajst let treniral Yang Taijiquan in Chen Taijiquan po liniji Chen Xiaowanga in njegovega najstarejšega sina Chen Juna. Notranje kitajske borilne veščine se je učil od različnih mojstrov in učiteljev po celem svetu, od Kitajske, Rusije, Nizozemske do Nemčije, Velike Britanije, Avstrije, Slovaške in Hrvaške. Leta 2012 je na Dunaju srečal velikega mojstra Sam China in njegovo veščino I Liq Chuan. Prvič v življenju je spoznal mojstra, ki je sposoben notranje principe jasno razložiti in ponuditi korake, kako jih osvojiti tudi, če nimaš dostopa do učitelja v svoji bližini. Takrat je pustil Taijiquan in se popolnoma posvetil I Liq Chuanu. Ima naziv inštruktor 1. nivoja in študent 3. nivoja, njegov učitelj je Sam Chin. Samoobrambo in samozdravljenje poučuje zadnjih deset let. Njegov moto je, da je veličina v tem, kolikim pomagaš, ne koliko jih premagaš.

 

Klikni tukaj za ogled videa demonstracije osnovnih vaj

 

PRIMERNOST

Delavnica je odprta za vse udeležence, ne glede na predhodne izkušnje, starost, spol in psihofizično pripravljenost. Služi tudi kot dobra popotnica za prihajajoče mednarodne I Liq Chuan delavnice s Katyo Shestakovo iz Rusije, ki bodo v Ljubljani od 23. - 25. novembra 2017, za več informacij klikni tukaj.

 

CENA

20 EUR, plača se na licu mesta

 

REGISTRACIJA

Na delavnico se prijaviš s poslanim emailom na mladen@taiji-voda.com ali klicem/smsom na 041 781 206. Število prostih mest je omejeno.

 

Dobrodošla, dobrodošel. Pridi in začuti razliko.