Gibalna delavnica

SPIRALNO GIBANJE IN ENERGIJA



Preplet zdravilno-borilnega qigonga in biomehanike gibanja.

 

Trening spiralnega gibanja nam razkriva kompleksen ustroj povezav med kožo, vezivnim tkivom, mišicami, tetivami, sklepi, ligamenti, kostmi in živčevjem.

 

Služi za doseganje najvišjih stopenj poenotenega gibanja vseh delov telesa. Rezultat je mehko polno gibanje. Razvija notranjo moč, ki jo lahko v trenutku spremenimo v eksplozivnost. Pri tem še vedno ostajamo osrediščeni in znotraj svoje naravne sfere. Gibalni moment prihaja iz povezave stopala-kolki-krona in omogoča nagle spremembe smeri gibanja v prostoru.

 

Spiralna metoda je bila pod nazivom »navijanje svile« (trdnost v mehkobi) stoletja skrbno varovana skrivnost notranjih kitajskih zdravilno-borilnih veščin, kot so Chen Taijiquan in Wudang Taijiquan. Še danes se spiralna energija večinoma razlaga samo v zgornjem delu telesa, t.j. trupu in rokah. Na delavnici bomo skozi uvide I Liq Chuana, borilne veščine zavedanja, dopolnili manjkajoče, ki se začenja v točki kontakta telesa s tlemi, t.j. stopalih. Na primeru navadne hoje bomo spoznali, da se na nezavedni ravni ta spiralni mehanizem pojavlja spontano v najbolj primarnem gibanju človeka.

 

Predhodne izkušnje za udeležbo na delavnico niso potrebne. Vsi bistveni principi bodo razloženi in demonstrirani. Primerno tako za čiste začetnike kot za izkušene gibalce.

 

 

PROGRAM

- Vznik spirale iz stopala

- Energija v kolkih

- Povezava križ-kolki-kolena-stopala

- Stabilizacija trupa

- Odpiranje-zapiranje kolkov

- Sprostitev stika zadnje vratno-prvo prsno vretence

- Relacija kolki-roke v spiralne gibanju

- Generiranje naglih sprememb smeri gibanja

- Spiralni udarec z nogo

- Notranja moč, vlek in potisk z upoštevanjem spirale

 

TERMIN

Sobota, 17. november 2018, 11:00 - 15:00

 

LOKACIJA

Nova Gorica, Vinka Vodopivca 96, Krajevna skupnost Kromberk

 

UČITELJ

Mladen Dakić, 20+ let izkušenj iz naravnih metod samozdravljenja preko giba in diha (Qigong, Yoga), ter notranjih borilnih veščin (Taijiquan, I Liq Chuan). Tradicionalna znanja združuje s sodobno medicinsko znanostjo (nevroznanost, biomehanika gibanja).

CENA

Redna cena 40 eur / za člane Taiji-Voda 30 eur. Plačilo na licu mesta.

 

PRIJAVA IN DODATNE INFORMACIJE

Prijaviš se po emailu na mladen@taiji-voda.com ali preko klica/smsa na 041 781 206.

 

ORGANIZATOR

Taiji-Voda, šola giba, diha in uma

www.taiji-voda.com