PET ELEMENTOV V ZDRAVILNEM IN BORILNEM QIGONGU

 

Termin: Četrtek, 22. november 2018, 18:00 - 21:00

Lokacija: Ljubljana, Tržaška cesta 2, Tobačna, 1.nad., prostor Taiji-Voda

 

Qigong je znanost o človeški energiji, o dihu. Poznamo štiri glavne vrste: zdravilni, filozofski, spiritualni in borilni.

 

Praktična delavnica predstavlja most med zdravilnim in borilnim qigongom. Združuje tradicionalno kitajsko medicino, metafiziko, filozofijo, gibalne vaje za zdravje notranjih organov in osnove samoobrambe.

 

Pet elementov predstavljajo ogenj, zemlja, kovina, voda in les. Gre za metafizični koncept razlage sveta, po katerem je ta sestavljen iz osnovnih elementov, ki so v večnem prehajanju iz enega v drugega.

 

Poznamo generativni cikel, ko en element rojeva drugega, npr. zemlja rodi kovino. V qigongu začnemo z zemljo, saj je povezana s prebavo, pretokom energije in imunskim sistemom. Če ne deluje dobro, prihaja do utrujenosti, kar je rak sodobne družbe. Obstaja še degenerativni cikel, ko en element uničuje drugega, npr. zemlja uniči vodo.

 

Vsak element ima dva sorodna organa, npr. zemlji pripadata želodec in vranica. Tako posamezen element v zdravilnem qigongu pokrijemo z dvema giboma za dva pripadajoča organa.

 

Učenje gibov in razumevanje ozadja bo glavni poudarek delavnice.

 

Pravilnost izvedbe gibov bomo nadgradili preko borilnega aspekta (ne gre za pretepanje, ampak preizkušanje ravnotežja). Ta del bomo delali mehko in kontrolirano. Partner nam bo v bistvu pomagal pri razvoju občutka preko rahle zunanje sile, s katero bomo bolje začutili lastno strukturo. Gre za temelje, iz katerih izhaja metoda vrtečih rok (spinning hands) v borilni veščini zavedanja I Liq Chuan.

 

Primerno za vse, ki se zanimate za naravne metode samozdravljenja preko gibanja z občutkom. Dovolj zase boste našli tudi tisti, ki vas privlačijo mehke borilne veščine in razvoj notranje moči. Za začetnike in izkušene praktikante.

»Ko najdeš dovolj na sebi, je vse od zunaj samo ekstra. Dobro se je najprej uglasiti sam s sabo, nato še z okolico.«

UČITELJ

Mladen Dakić, 20+ let izkušenj iz naravnih metod samozdravljenja preko giba in diha (Qigong, Yoga), ter notranjih borilnih veščin (Taijiquan, I Liq Chuan). Tradicionalna znanja združuje s sodobno medicinsko znanostjo (nevroznanost, biomehanika gibanja).

CENA

30 eur. Plačilo na licu mesta.

 

PRIJAVA IN DODATNE INFORMACIJE

Prijaviš se po emailu na mladen@taiji-voda.com ali preko klica/smsa na 041 781 206.

 

ORGANIZATOR

Taiji-Voda, šola giba, diha in uma

www.taiji-voda.com