NEDOTAKLJIVO TELO - DELAVNICA MEHKE SAMOOBRAMBE

skozi principe borilne veščine zavedanja I Liq Chuan in mehanike telesa.

 

Praktična triurna delavnica uči osnove zavedanja in koordinacije gibanja za uspešno nevtraliziranje fizičnih vdorov v osebni prostor. Naučeno na telesni ravni je uporabno tudi v primeru psihičnih in čustvenih napadov.

 

Pojasnjeni bodo principi hitre samoobrambe, ki ne uporablja fizično silo, zato je primerna tudi za ženske in telesno šibkejše. Nobeno predznanje borilnih veščin ni potrebno.

 

Poudarek bo na obrambi pred udarci z roko, potiskanjem in zadrževanjem. Vaje se bodo delale posamično in v dvoje na mehak varen način.

 

Vse izhaja iz točke kontakta, prepoznavanja središča in umetnosti balansiranja sebe z drugimi, z okolico. V praksi bomo spoznali razliko med "nekdo se me dotika" in "biti dotaknjen". Gre za obliko meditacije in sinhronizacije v dvoje.

 

"Resnično svoboden pomeni biti v trenutku, nedotakljiv, pretočen, vedno v ravnotežju navznoter in navzven."

 

TERMIN

Nedelja, 15. april 2018, ob 15:30-18:30.

 

LOKACIJA

Ljubljana, Roška cesta 2, Srednja ekonomska šola Ljubljana, mansarda

 

PROGRAM

1) Definiranje osebnega prostora

2) Prepoznavanje točke kontakta

3) Lastnosti psihofizične agresije in napada

3) Principi nedotakljivega telesa

4) Samoobrambna drža in porazdelitev pozornosti

5) Naravna mehanika telesa

6) Obramba pred potiskanjem

7) Obramba pred zadrževanjem

8) Obramba pred udarci z roko

9) Psiholigija in strategija boja brez boja

 

O I LIQ CHUANU, BORILNI VEŠČINI ZAVEDANJA

Je oblika mehke kitajske borilne veščine, ki razvija psihofizično ravnotežje in notranjo moč. Glavna metoda je nevtralnost, osrediščenost. Ko si nevtralen, si pripravljen in prilagodljiv na karkoli. Filozofijo črpa iz daoizma in zen budizma. Trening zasleduje doseganje štirih nivojev: nevtralen um, nevtralno telo, nevtralen dotik, nevtralna pot. Veščina ne bazira na tehnikah in imitaciji, temveč na spoznavi in uporabi naravnih principov. Varuh in nosilec linije je veliki mojster Chin Fan Siong, znan kot Sam Chin. Živi v New Yorku in poučuje v 20 državah po svetu, v Sloveniji je bil 4x. Več na www.iliqchuan.com

 

O UČITELJU

Mladen Dakić se z borilnimi veščinami, meditacijo in samozdravljenjem preko gibanja ukvarja več kot 20 let. Zadnjih sedem let se ukvarja izključno z I Liq Chuanom, pred tem je dvanajst let treniral Chen in Yang Taijiquan, še prej pa boks. Je certificiran I Liq Chuan inštruktor 1. stopnje in učenec 3. stopnje, njegov učitelj je veliki mojster Sam Chin. Veščino in znanje je pridobival od učiteljev in mojstrov po celem svetu, od Kitajske, Rusije, Velike Britanije, do Nemčije, Nizozemske in Avstrije. Samoobrambo in samozdravljenje poučuje zadnjih deset let. Njegov moto je, da je veličina v tem, kolikim pomagaš, ne koliko jih premagaš. Več na www.taiji-voda.com

 

PRIMERNOST

Delavnica je odprta za vse udeležence, ne glede na predhodnje izkušnje, starost, spol in psihofizično pripravljenost.

 

CENA

30 EUR, plača se na licu mesta, za člane Taiji-Voda 25 EUR

 

PRIJAVA

Na delavnico se prijaviš s poslanim emailom na mladen@taiji-voda.com ali klicem/smsom na 041 781 206. Število prostih mest je omejeno.

 

DELAVNICA ZA KOLKE IN KRIŽ NA ISTI DAN

Na isti lokaciji in isti dan, v nedeljo, 15.4., bo od 10h-13h potekala delavnica Gibljivi kolki in križ brez bolečin. V primeru udeležbe obeh delavnic je skupna cena 50 EUR oz. za člane 40 EUR. Več informacij na www.taiji-voda pod Delavnice ali na FB pod dogodki.

 

ORGANIZATOR

Društvo Taiji-Voda, razvoj giba, diha in uma

Spletna stran: www.taiji-voda.com

YouTube kanal: taiji-voda

 

Bodi prijetno, pazi nase in na druge !