GIBANJE V DVOJE - DELAVNICA NOTRANJEGA IN ZUNANJEGA RAVNOVESJA

Za poenotenje rabiš dvoje, eno se ne more poenotiti samo s sabo. 

Preko giba, diha in meditacije v paru bomo na delavnici ozavestili točko kontakta s partnerjem, bolje začutili telesno strukturo in izboljšali lastno ravnotežje. Spoznali bomo naravne principe, s katerimi um in telo na mehak način nevtralizirata zunanje psihofizične pritiske. Pristop temelji na borilni veščini zavedanja Zhong Xin Dao/I Liq Chuan in 20-letnem raziskovanju veščin samozdravljenja ter samoobrambe. 

Praktična triurna delavnica uči osnove zavedanja in koordinacije gibanja za uspešno nevtraliziranje fizičnih vdorov v osebni prostor. Naučeno na telesni ravni je uporabno tudi v primeru psihičnih in čustvenih napadov.

Vse izhaja iz točke kontakta, prepoznavanja središča in umetnosti balansiranja sebe z drugimi, z okolico. V praksi bomo spoznali razliko med "nekdo se me dotika" in "biti dotaknjen". Gre za obliko meditacije in sinhronizacije v dvoje.

"Resnično svoboden pomeni biti v trenutku, nedotakljiv, pretočen, vedno v ravnotežju navznoter in navzven."

 

TERMIN

Sreda, 11. julij 2018, ob 18:00-21:00.

 

LOKACIJA

Ponoviče nad Litijo, Pr Zakrajšek (točne usmeritve dobite ob prijavi)

 

PROGRAM

1) Štiri stopnje sproščenosti

2) Čuječnost in usmerjanje pozornosti nase

3) Točka kontakta, mehanizem vznika napetosti v telesu

4) Uravnoteženo usmerjanje pozornosti navzven

5) Razvoj občutka polnosti v točki kontakta

6) Tri dimenzije in naravna mehanika telesa

7) Poenotenje s partnerjem

8) Psiholigija, strategija in umetnost boja brez boja

 

O VEŠČINI

Zhong Xin Dao/I Liq Chuan ali borilna veščina zavedanje je oblika mehke kitajske borilne veščine, ki razvija psihofizično ravnotežje in notranjo moč. Glavna metoda je nevtralnost, osrediščenost. Ko si nevtralen, si pripravljen in prilagodljiv na karkoli. Filozofijo črpa iz daoizma in zen budizma. Trening zasleduje doseganje štirih nivojev: nevtralen um, nevtralno telo, nevtralen dotik, nevtralna pot. Veščina ne bazira na tehnikah in posnemanju, temveč na spoznavi in uporabi naravnih principov. Varuh in nosilec linije je veliki mojster Chin Fan Siong, znan kot Sam Chin. Živi v New Yorku in poučuje v 20 državah po svetu, v Sloveniji je bil 4x. Več na www.iliqchuan.com

 

O UČITELJU

Mladen Dakić se z borilnimi veščinami, meditacijo in samozdravljenjem preko gibanja ukvarja več kot 20 let. Zadnjih sedem let se ukvarja izključno z I Liq Chuanom, pred tem je dvanajst let treniral Chen in Yang Taijiquan, še prej pa boks. Je certificiran I Liq Chuan inštruktor 1. stopnje in učenec 3. stopnje, njegov učitelj je veliki mojster Sam Chin. Veščino in znanje je pridobival od učiteljev in mojstrov po celem svetu, od Kitajske, Rusije, Velike Britanije, do Nemčije, Nizozemske in Avstrije. Samoobrambo in samozdravljenje poučuje zadnjih deset let. Njegov moto je, da je veličina v tem, kolikim pomagaš, ne koliko jih premagaš. Več na www.taiji-voda.com

 

PRIMERNOST

Delavnica je odprta za vse udeležence, ne glede na predhodnje izkušnje, starost, spol in psihofizično pripravljenost.

 

CENA

30 EUR za zaposlene, 25 EUR za ostale, plača se na licu mesta

 

PRIJAVA

Na delavnico se prijaviš s poslanim emailom na mladen@taiji-voda.com ali klicem/smsom na 041 781 206. Število prostih mest je omejeno.

 

ORGANIZATOR

Društvo Taiji-Voda, razvoj giba, diha in uma

Društvo Lojtra

Bodi prijetno, pazi nase in na druge !